Je to zdravé a je to dobré!
Teprve nedávno jsem se odvážila a v hypermarketu vložila do košíku kuskus. Je pravda, že půlkilogramový balíček stojí sice skoro čtyřicet korun.
Ale duševně jsem se připravila na to, že je to částka, kterou můžu obětovat v případě, že celé jídlo z kuskusu skončí v záchodové míse.
Co to vlastně kuskus je?
Nazývá se také bulgur a jsou to rozemletá pšeničná zrna. V zemích severní Afriky je důležitou součástí jídelníčku. Tato chutná příloha je hotová během chvilky. Jeho příprava vám nezabere mnoho času. Hodí se jak masu, tak i k zelenině.
Než jsem se pustila do kuchtění, hledala jsem inspiraci nejen na internetu, ale i u kamarádek. Monika prý zkoušela kuskus a jediný, kdo se najedl, byla záchodová mísa. No tak ta mě tedy nepotěšila…
„Kdo ale nic nedělá, nic nezkazí!“ Proto jsem si přečetla návod na přípravu, který je na každém sáčku s kuskusem a šla vařit. Napoprvé jsem tuto zdravou dobrotu zvolila jako přílohu k omáčce. Bylo mi totiž řečeno, že kuskus nemá žádnou chuť a já jsem si v dochucování nevěřila.
Kuskus chutnal skvěle, proto jsem si řekla, že příště udělám rovnou rizoto. Příprava byla totiž tak jednoduchá, že by ji lehko zvládlo i dítě.
Nebojte se zkoušet něco nového, můžete tak objevit jinou „dimenzi“ chutí!